Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.

Vídeo resum de la Junta General d'Accionistes celebrada a Alacant.

Els accionistes aproven majoritàriament la gestió i els resultats del 2018


28/03/2019
  • S'ha aprovat la distribució d'un dividend brut en efectiu de 0,03 euros per acció, dels quals 0,02 van ser abonats el desembre i 0,01 euros seran abonats a partir del proper dia 5 d'abril. 
     
  • Els accionistes aproven la reelecció com a conseller de Josep Oliu, Javier Echenique, Aurora Catá, José Ramón Martínez i el nomenament de María José García Beato com a consellera executiva.
     
  • La junta també ha donat el vistiplau al nomenament de David Vegara com a nou conseller executiu i Chief Risk Officer del grup.
     
  • Josep Oliu: “L'exercici del 2018 ha estat singular per al banc i ens situa en el camí correcte per assolir els objectius financers fixats per al 2020. Hem millorat el perfil de risc creditici, s'ha superat la crisi de TSB i els resultats del negoci bancari han estat dels millors d’enguany a Espanya.”

La Junta General d'Accionistes de Banc Sabadell, reunida avui amb caràcter ordinari a Alacant, ha aprovat majoritàriament la gestió i els resultats del 137è exercici social de l'entitat i ha donat així mateix la conformitat a la proposta de distribució dels 328,0 milions d'euros de beneficis nets, obtinguts en tancar l'exercici.

La junta ha acordat també distribuir un dividend brut per acció, amb càrrec al resultat de l'exercici de 2018, de 0,03 euros en efectiu per acció, dels quals 0,02 euros van ser abonats com a dividend a compte el 28 de desembre passat i 0,01 euros seran abonats complementàriament el pròxim dia 5 d'abril. Amb això, la retribució total de l'exercici 2018 suposa un payout del 51% i una rendibilitat del 3% per a l'accionista.

També s'ha aprovat el nomenament de David Vegara com a nou conseller executiu i Chief Risk Officer del grup, amb dependència directa de la Comissió de Riscos del Consell d'Administració, i la reelecció com a consellers de Josep Oliu, Javier Echenique, Aurora Catá, José Ramón Martínez, i la ratificació com a consellera de María José García Beato y el seu nomenament com a consellera executiva.

Intervenció del president
En la seva intervenció, el president Oliu ha passat revista a l'evolució macroeconòmica de l'últim exercici i a les principals actuacions dutes a terme pel banc durant l'any 2018. "L'exercici -ha destacat- s'ha caracteritzat per un sòlid creixement dels ingressos del negoci bancari i per la culminació de la normalització del balanç i la finalització de la migració tecnològica de TSB, dos projectes fonamentals per consolidar el banc del futur. "

Quant a l'escenari general de l'exercici, Josep Oliu ha assenyalat que ha transcorregut en un entorn econòmic i financer caracteritzat per un conjunt d'incerteses polítiques, judicials i reguladores de gran impacte en l'activitat financera. "L'economia global ha mantingut un creixement relativament elevat el 2018, però els esdeveniments polítics -ha manifestat- han tingut un efecte negatiu creixent en els mercats financers mundials al llarg de l'any, en un context en què les condicions financeres globals es van tensionar i els mercats financers van experimentar una volatilitat creixent".

En relació al sector bancari espanyol, el president ha posat l'èmfasi en l'avenç en la reducció de la morositat i en la fortalesa que ha evidenciat la banca espanyola després dels stress test de l'Autoritat Bancària Europea, "tot i que -ha assenyalat- segueix tenint pendent el repte de la rendibilitat." en aquest mateix sentit, Oliu ha afegit que el 2018 "les entitats financeres espanyoles s'han vist afectades per un marc regulador més complex i menys predictible i una sensació d'inseguretat jurídica creixent derivada de certes resolucions judicials, com la possible retroactivitat de l'impost d'actes jurídics documentats i la possible revisió de l'índex IRPH en els préstecs hipotecaris per part del Tribunal de Justícia de la Unió Europea."

De l'exercici social tancat el 2018, ha destacat el creixement interanual del negoci bancari (+ 2,9%) i del crèdit viu (+ 3,2%); les operacions de venda de carteres d'actius problemàtics per un total de 13.000 milions d'euros; la venda del 80% del capital social de Solvia i la migració tecnològica de TSB, la filial del grup al Regne Unit. Entorn d'això, Josep Oliu ha dit que aquesta operació "ha marcat sens dubte l'exercici perquè ens ha permès de culminar un llarg i complex procés tecnològic i d'inversió que es va iniciar el 2015 i que ha permès dotar TSB de la seva pròpia plataforma tecnològica, que permetrà l'extensió del seu negoci i l'increment de la seva eficiència. "

El president ha detallat també els diferents temes inclosos en l'ordre del dia i ha finalitzat la seva intervenció assenyalant que el focus dels propers anys seguirà sent el manteniment d'un nivell sòlid de capital, a través de la generació de beneficis i, segons com, també d'aliances estratègiques amb socis de referència que permetin optimitzar el capital. "Els fonamentals de Banc Sabadell -ha conclòs- són sòlids i el futur del banc se centra en la creació de valor. Desenvoluparem el negoci a les nostres tres principals geografies, Espanya, Regne Unit i Mèxic, i tota la nostra organització i el focus estratègic estan dirigits a la millora de l'eficiència i a la consecució d'un cost de risc adequat al model de negoci per obtenir així una rendibilitat per sobre del cost del capital. "

Intervenció del conseller delegat
El conseller delegat, Jaume Guardiola, ha centrat la seva intervenció en el repàs exhaustiu de la gestió social i de l'evolució dels negocis, i en l'explicació de les principals magnituds de l'exercici. Segons ell, cinc actuacions resumeixen el desenvolupament i els èxits de l'exercici: l'execució de la migració tecnològica de TSB, la pràctica normalització del nivell d'actius problemàtics, l'elevada generació d'ingressos ordinaris gràcies a una excel·lent dinàmica comercial, el ferm avenç de la transformació digital i el lideratge en el servei als clients.

Guardiola ha indicat que el 2018, sense tenir en compte els impactes extraordinaris de la migració tecnològica de TSB i de les vendes institucionals d'actius problemàtics, el benefici de l'exercici s'ha incrementat un 9,6% fins als 783 milions d'euros. "Tot i la incidència negativa que han tingut -ha manifestat- totes dues fites són molt importants per les seves implicacions estratègiques i perquè contribuiran d'una manera decisiva a millorar la rendibilitat a partir d'ara."

En la seva intervenció, Guardiola ha assenyalat que, en un context com l'actual, marcat per un prolongat període de tipus d'interès baixos, el banc, gràcies a l'excel·lent exercici comercial que porta a terme, té la capacitat d'anar generant ingressos de manera recurrent, de manera que, un any més, el marge d'interessos sobre actius totals mitjans a Espanya que s'ha obtingut ha estat el més elevat entre les principals entitats financeres del país. El conseller delegat ha destacat també que, a la fi de 2018, el 33% de les empreses espanyoles eren clientes de Banc Sabadell, si bé aquest percentatge s'eleva fins al 52% entre les pimes i fins al 69% entre les grans empreses. "La intensa tasca comercial desenvolupada -ha dit- ha permès així mateix elevar les principals quotes de mercat entre els particulars. Així, la quota de crèdit arriba al 5,49% i la de facturació en targetes, al 7,79%".

En relació a la nova plataforma de TSB, Jaume Guardiola ha manifestat que "aportarà múltiples beneficis, ja que facilita la creació de productes nous, aporta més rapidesa a la comercialització, està preparada per adaptar-se al model d'open banking i és fàcilment actualitzable. Ens permetrà, en definitiva, de fer un salt en eficiència i oferir una experiència de client millorada". En relació a l'experiència de client, també ha explicat que "el 2018, Banc Sabadell ha estat, un any més, l'entitat líder en experiència de client entre les empreses espanyoles, amb un Índex NPS del 34% en les grans corporacions i del 16% en pimes. En particulars, ocupem la segona posició en banca personal i la tercera en banca minorista. "

Jaume Guardiola ha finalitzat la seva intervenció fent un ampli repàs de l'avenç del banc en la implementació digital i ha conclòs el seu discurs manifestant que "estem focalitzats en l'execució del nostre pla director. El nostre objectiu principal és incrementar la rendibilitat mitjançant el creixement del nostre negoci i la millora de l'eficiència en els mercats on operem. Alhora, continuarem incidint sobre tres eixos fonamentals per assegurar la sostenibilitat del negoci a llarg termini: complir la nostra promesa de marca, mantenir el focus en la transformació digital i captar el millor talent per assolir els nostres objectius. "

 

 

 

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.